Welcome to MEDIFIRST

Για την λειτουργία των Πολυϊατρείων MEDIFIRST

Μπορώ να κάνω το διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό στα πολυϊατρεία Medifirst;

Τα πολυϊατρεία Medifirst, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, δεν εκτελούν το διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό. Για την πραγματοποίηση του τεστ θα πρέπει να ακολουθήσετε τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και να καλέσετε το 1135. Με κάθε κατανόηση της αγωνίας σας, σας ωφελεί να γνωρίζετε ότι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, εξυπηρετούνται μόνο οι ευπαθείς ομάδες και οι νοσούντες με βαριά συμπτώματα

Τι ισχύει για τα καθιερωμένα check up μου στα Medifirst;

Τα check up αναστέλλονται για ένα μήνα, στο πλαίσιο των πρόσφατων εξελίξεων σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού και σύμφωνα με τις οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς. Είμαστε στη διάθεσή σας, για να ανανεώσουμε την ημερομηνία του check up σας, στα τηλέφωνά μας, 2109919222 για το Medifirst Πολυϊατρείο Αργυρούπολης και 2111054900 για το Medifirst Πολυϊατρείο Αμαρουσίου

Σε περίπτωση διαγνωστικής εξέτασης, νοσηλείας ή ενδοσκόπησης, τι ισχύει για το παραπεμπτικό μου;

Προβλέπεται παράταση ισχύος παραπεμπτικών για διαγνωστικές εξετάσεις, νοσηλείες και ενδοσκοπήσεις. Για όλα τα προγράμματα που παρέχουν κάλυψη σχετική με τις παραπάνω περιπτώσεις και απαιτούν παραπεμπτικό για την πραγματοποίησή τους, θα ισχύει το εξής:

  • Παραπεμπτικά που έληξαν μετά τη Δευτέρα 09/03/2020 και όσα είναι ενεργά ή θα εκδοθούν μέχρι την Παρασκευή 03/04/2020, θα λάβουν παράταση ισχύος για 1 μήνα από την ημερομηνία λήξης τους
  • Η παραπάνω ρύθμιση ισχύει και για το check-up των προγραμμάτων Bewell
Σε περίπτωση διαγνωστικής εξέτασης, νοσηλείας ή ενδοσκόπησης, τι ισχύει για το παραπεμπτικό μου;

Τα επείγοντα συνεχίζουμε και τα εξυπηρετούμε κανονικά, κατόπιν σχετικής τηλεφωνικής συνεννόησης στα τηλέφωνά μας, 2109919222 για το Medifirst Πολυϊατρείο Αργυρούπολης 2111054900 για το Medifirst Πολυϊατρείο Αμαρουσίου. Οι ασφαλισμένοι της INTERAMERICAN μπορούν να καλούν στη Γραμμή Υγείας INTERAMERICAN 1010.

Τι ισχύει για τις επισκέψεις σε γιατρούς & τις διαγνωστικές εξετάσεις στα Πολυϊατρεία MEDIFIRST;

Τα ιατρεία στις υποδομές μας λειτουργούν ανά μία ώρα, μετά από έλεγχο της αναγκαιότητας της επίσκεψης από τον εκάστοτε ιατρό ειδικότητας. Οι διαγνωστικές εξετάσεις εκτελούνται κανονικά.

Πως θα μου χορηγηθούν τα φάρμακα για κάτι άλλο πλην του κορωνοϊού, αν τα χρειάζομαι;

Καλέστε τον γιατρό σας στα Medifirst! Είμαστε δίπλα σας και θα φροντίσουμε για την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεστε για την υγεία σας! Η αναγκαιότητα της συνταγογράφησης θα αξιολογείται από τον ιατρό των Πολυϊατρείων και με την μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία, τηρώντας πάντα τις οδηγίες για την Δημόσια Υγεία, θα σας εξυπηρετήσουμε.

Γιατί τα Medifirst έχουν λάβει αυτά τα προληπτικά μέτρα;

Τα μέτρα είναι προσωρινά και έχουν ληφθεί για την προστασία σας και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Όπως ήδη γνωρίζετε, ένα περιστατικό θεωρείται περισσότερο μεταδοτικό όταν εμφανίζει συμπτώματα, αλλά θα μπορούσε να είναι μεταδοτικό και στην ασυμπτωματική φάση. Καθώς η περίοδος επώασης για το COVID-19 κυμαίνεται από 1-14 ημέρες δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιοι και πόσοι μπορεί να μεταδίδουν κορωνοϊό. Ειδικότερα στις δομές υγείας είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εξυπηρετούνται με ασφάλεια και οι ασθενείς με άλλα νοσήματα αλλά και τα χειρουργικά περιστατικά. Συνεπώς, με τα προληπτικά μέτρα, προστατεύουμε τόσο τους υγιείς όσο και τους ασθενείς!

Για τον κορωνοϊό (Covid-19)

Ας μείνουμε ενημερωμένοι, ενεργοί ως προς τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουμε και αισιόδοξοι! Διαβάστε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από τον ΠΟΥ
Υπάρχουν φάρμακα ή θεραπείες που μπορούν να αποτρέψουν ή να θεραπεύσουν το COVID-19;

Ενώ μερικές δυτικές, παραδοσιακές ή σπιτικές θεραπείες μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα του COVID-19, δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή επιστημονικά δεδομένα ότι τα υπάρχοντα φάρμακα μπορούν να αποτρέψουν ή να θεραπεύσουν την ασθένεια. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν συνιστά αυτό- θεραπεία με φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των αντιβιοτικών, ως πρόληψη ή θεραπεία για το COVID-19. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη πολλές κλινικές δοκιμές που περιλαμβάνουν κυρίως αντιικά και άλλα φάρμακα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα συνεχίσει να παρέχει επικαιροποιημένες πληροφορίες μόλις υπάρχουν διαθέσιμα κλινικά ευρήματα.

Υπάρχουν κινήσεις που δεν πρέπει να κάνω;

Οι παρακάτω κινήσεις ΔΕΝ είναι αποτελεσματικές κατά του COVID-2019 και μπορεί να είναι επιβλαβή:

  • Κάπνισμα
  • Να φοράτε πολλαπλές μάσκες
  • Τα αντιβιοτικά

Σε κάθε περίπτωση, εάν έχετε πυρετό, βήχα και δυσκολία στην αναπνοή, αναζητήστε εγκαίρως ιατρικές συμβουλές για να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης πιο σοβαρής λοίμωξης και φροντίστε να μοιραστείτε το πρόσφατο ιστορικό σας με τον πάροχο υπηρεσιών υγείας σας.

Πόσο καιρό διαρκεί η περίοδος επώασης για το COVID-19;

Ως "περίοδος επώασης" νοείται ο χρόνος μεταξύ της αλίευσης του ιού και της έναρξης εμφάνισης συμπτωμάτων της νόσου. Οι περισσότερες εκτιμήσεις της περιόδου επώασης για το COVID-19 κυμαίνονται από 1-14 ημέρες, συνήθως περίπου πέντε ημέρες. Αυτές οι εκτιμήσεις θα ενημερωθούν, καθώς σύντομα ίσως θα είναι διαθέσιμα περισσότερα δεδομένα.

Πόσο καιρό επιβιώνει ο ιός στις επιφάνειες;

Δεν είναι βέβαιο πως ο ιός που προκαλεί το COVID-19 (SARS-CoV-2) επιβιώνει σε επιφάνειες, αλλά φαίνεται να συμπεριφέρεται όπως και άλλοι κορωνοϊοί. Μελέτες υποδεικνύουν ότι οι κορωνοϊοί (συμπεριλαμβανομένων των προκαταρκτικών πληροφοριών για τον ιό SARS-CoV-2) μπορεί να παραμείνουν σε επιφάνειες για λίγες ώρες ή έως και αρκετές ημέρες. Αυτό μπορεί να ποικίλει υπό διαφορετικές συνθήκες (π.χ. τύπος επιφάνειας, θερμοκρασία ή υγρασία του περιβάλλοντος).
Αν νομίζετε ότι μια επιφάνεια μπορεί να μολυνθεί, καθαρίστε την με απολυμαντικό για να σκοτώσετε τον ιό και να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους άλλους. Πλύντε τα χέρια σας καλά (τουλάχιστον 20΄) με σαπούνι και νερό ή καθαρίστε τα χέρια σας με διάλυμα με αλκοόλ. Αποφύγετε να αγγίζετε τα μάτια, το στόμα ή τη μύτη σας.

Είναι ασφαλές να λαμβάνετε ένα πακέτο από shopping από οποιαδήποτε περιοχή όπου έχει αναφερθεί το COVID-19;

Ναι. Η πιθανότητα κάποιο μολυσμένο πρόσωπο να μολύνει εμπορικά αγαθά είναι χαμηλή. Επιπλέον, ο κίνδυνος να κολλήσετε τον ιό που προκαλεί το COVID-19 από πακέτο που έχει μετακινηθεί, ταξιδέψει και εκτεθεί σε διαφορετικές συνθήκες και θερμοκρασίες είναι επίσης χαμηλός.

Μπορώ να κολλήσω το COVID-19 από το κατοικίδιο μου;

Ενώ μέχρι στιγμής υπήρξε η περίπτωση ενός σκύλου που αναφέρεται ότι μολύνθηκε στο Χονγκ Κονγκ, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ένας σκύλος, γάτα ή οποιοδήποτε κατοικίδιο ζώο μπορεί να μεταδώσει το COVID-19.
Ο ιός SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19 μεταδίδεται κυρίως μέσω σταγονιδίων που παράγονται όταν ένα μολυσμένο άτομο βήχει, φτερνίζει ή μιλάει. Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, καθαρίστε συχνά και σχολαστικά τα χέρια σας.
Ο ΠΟΥ συνεχίζει να παρακολουθεί τις τελευταίες έρευνες σε αυτό το θέμα και σε άλλα θέματα COVID-19 και θα ενημερώνεται καθώς υπάρχουν νέα ευρήματα.

Ποιος κινδυνεύει περισσότερο να αναπτύξει σοβαρή ασθένεια;

Ενώ ακόμα μαθαίνουμε πώς το COVID-2019 επηρεάζει τους ανθρώπους, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις (όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι καρδιακές παθήσεις, οι πνευμονικές παθήσεις, ο καρκίνος ή ο διαβήτης) φαίνεται ότι αναπτύσσουν σοβαρή ασθένεια πιο συχνά από άλλες

Ποιος κινδυνεύει περισσότερο να αναπτύξει σοβαρή ασθένεια;

Ενώ ακόμα μαθαίνουμε πώς το COVID-2019 επηρεάζει τους ανθρώπους, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις (όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι καρδιακές παθήσεις, οι πνευμονικές παθήσεις, ο καρκίνος ή ο διαβήτης) φαίνεται ότι αναπτύσσουν σοβαρή ασθένεια πιο συχνά από άλλες

Είναι το COVID-19 το ίδιο με το SARS;

Όχι. Ο ιός που προκαλεί το COVID-19 (SARS-CoV-2) και αυτός που προκάλεσε το ξέσπασμα του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου (SARS-CoV-1) το 2003 σχετίζονται μεταξύ τους γενετικά, αλλά οι ασθένειες που προκαλούν είναι εντελώς διαφορετικές.
Η νόσος από τον ιό SARS-CoV-1 ήταν πιο θανατηφόρα αλλά πολύ λιγότερο μεταδοτική σε σύγκριση με την νόσο COVID-19 που προκαλείται από τον ιό SARS-CoV-2. Το 2003 δεν υπήρξαν εστίες της νόσου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Υπάρχει εμβόλιο, φάρμακο ή θεραπεία για το COVID-19;

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κάποιο εμβόλιο. Δεν υπάρχει αποδεδειγμένα αποτελεσματική θεραπεία για τη λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, COVID-19 ούτε επαρκή κλινικά δεδομένα για προτίμηση ενός έναντι άλλου φαρμάκου.
Οι ασθενείς με ήπια νόσο λαμβάνουν συμπτωματική αγωγή (επαρκής ενυδάτωση, χορήγηση αντιπυρετικών κ.λ.π.) και είναι σε επικοινωνία με τον ιατρό του. Τα άτομα με σοβαρή νόσο θα πρέπει να νοσηλεύονται. Οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν χάρη στην υποστηρικτική περίθαλψη.
Λόγω της δυναμικής εξάπλωσης το κορωνοιού, εκτός από τα μέτρα πρόληψης, δίνεται έμφαση παγκόσμια στην έρευνα με σκοπό την ανακάλυψη νέων και ασφαλών αντιιϊκών φαρμάκων. Πιθανά εμβόλια και κάποιες συγκεκριμένες θεραπείες φαρμάκων βρίσκονται υπό διερεύνηση και δοκιμάζονται μέσω κλινικών δοκιμών. Ο ΠΟΥ συντονίζει τις προσπάθειες ανάπτυξης εμβολίων και φαρμάκων για την πρόληψη και θεραπεία του COVID-19.
Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους από το COVID-19 είναι να καθαρίζετε συχνά τα χέρια σας, να καλύπτετε τον βήχα σας με την κάμψη του αγκώνα ή σε χαρτομάντηλο το οποίο μετά θα πετάτε και να διατηρείτε απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρα από τα άτομα που βήχουν ή φταρνίζονται.


Η παρούσα Ενημέρωση επικαιροποιήθηκε στις 20 Μαρτίου 2020. Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιήσουμε ή να επικαιροποιήσουμε την παρούσα Ενημέρωση ανά πάσα στιγμή. Θα σας ειδοποιήσουμε για οποιεσδήποτε αλλαγές, δημοσιεύοντας τη νέα Ενημέρωση, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας και ενημερώνοντάς σας με κάθε πρόσφορο μέσο, με την πρώτη ευκαιρία, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σας ενθαρρύνουμε επίσης να συμβουλεύεστε τακτικά την παρούσα Ενημέρωση και την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ για τυχόν αλλαγές.

Χρήσιμα άρθρα

Covid-19

Μάθε για την λειτουργία των Πολυϊατρείων MEDIFIRST.
Ενημερώσου για το κορωνοϊό.

Περισσότερα

Όλα τα απλά βήματα για την πρόληψη του Διαβήτη Τύπου 2

Ο διαβήτης τύπου 2 προσβάλλει όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας, μειώνοντας κατακόρυφα την ποιότητα και το προσδόκιμο ζωής. Τα καλά νέα είναι πως μπορούμε να τον αποτρέψουμε!

Περισσότερα

Πρόληψη: όταν γίνει συνήθεια, σώζει ζωές

Μέχρι και 5 χρόνια περισσότερης και καλύτερης ζωής κερδίζουμε πραγματοποιώντας τον συστηματικό προληπτικό έλεγχο που ταιριάζει στο φύλο και την ηλικία μας. Βρίσκοντας χρόνο για τον γιατρό, δημιουργούμε χρόνο για εμάς.

Περισσότερα

Πρόληψη: όταν γίνει συνήθεια, σώζει ζωές

Μέχρι και 5 χρόνια περισσότερης και καλύτερης ζωής κερδίζουμε πραγματοποιώντας τον συστηματικό προληπτικό έλεγχο που ταιριάζει στο φύλο και την ηλικία μας. Βρίσκοντας χρόνο για τον γιατρό, δημιουργούμε χρόνο για εμάς.

Περισσότερα